Şeffaf Jel Mum 500gr
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Yeni

Şeffaf Jel Mum 500gr

Jel Mum Parafini’ni yapmak istediğiniz mum gramajı kadar bölerek eritme kabınızın -eski bir cezve /çaydanlık veya demlik kullanılabilir- içerisine koyarak ateş üzerinde eritmelisiniz.

Şeffaf Görüntü sağlar / Renklendirilebilir / Eritme sonrası isteğe bağlı olarak renk ve koku ilave edilebilir , fitil eklenerek dekoratif mum yapılır.

₺99,00 KDV dahil

₺83,90 Vergi hariç

local_shipping Türkiye'nin Her Yerine 699TL üzeri Kargo ÜCRETSİZ Detay

check_circle  Orjinal Ürün Garantisi

insert_emoticon  %100 Müşteri Memnuniyeti

Jel Mumu katı mum yapımındaki gibi benmari usulü ile eritmeyecekmiyiz diyebilirsiniz ;

Jel mum yapımında ; Jel parafinin çok yüksek bir ısıda (140 - 170 derece) erimeye geçtiğini düşünürsek , benmari usulü ile ulaşabileceğimiz maksimum ısı suyun kaynama derecesi 100 derece olacak ve buda jel parafinimizin istediğimiz su kıvamına gelmesini zorlaştıracak ve uzun zaman alacaktır.

Bu sebeple işlemi hızlandırmak ve jel parafin içeriği sebebi ile direkt ısıda eritme işlemi daha uygun olacaktır. Ancak önemli bir hatırlatma yapalım jel parafin katı parafinden daha yüksek ısılarda döküm kıvamına (su kıvamı) geldiği için eritme esnasında asla yanından ayrılmamalı ve gözünüzden asla ayırmamalısınız, aksi takdirde netice itibari ile parafinler petrol yan ürünü olduğundan alev alma riski taşımaktadır. Onun için ertime işlemine geçmeden önce lütfen döküm yapmak istediğiniz kabınızı tüm objeleri yerleşmiş şekilde hazır bulundurmalısınız.

Parafin ortalama 140 ila 170 derece arasında sıvı hale gelir , sıvı hale gelen parafinin içerisine istediğiniz keskinliği elde edene kadar koku ve renk ilave ederek , döküme hazır hale gelmiş olan parafini kalıbınıza yavaş yavaş dökebilirsiniz (eriyen parafinimizin sıcaklığı 140 ila 170 derece arasında olduğundan döküm esnasında çok dikkatli davranılması gerekmektedir , cilde temasında yakıcı olabilir) , döküm işlemi sonrasında jel mumunuzun kullanılabilir hale gelmesi için soğumaya bırakmalısınız (yapacağınız mumun büyüklüğüne bağlı olarak ortalama 2 ila 4 saat arasında) , tamamen soğuma gerçekleştikten sonra dekoratif jel mumunuz kullanıma hazırdır.

Jel mum döküm işlemine başlamadan önce mutlaka gerekli güvenlik önlemlerinizi alınız ve döküm yapmak istediğiniz kalıbınızı önceden hazırlayınız. Jel mum eridiğinde su kıvamına geldiğinden döküm yapacağınız kalıbınızdan eritme kabınızı yüksekte tutarak döküm yaparsanız jel mumunuzun içerisinde çok sayıda hava kabarcığı oluşacaktır , hava kabarcığı oluşmamasını istiyorsanız eritme kabınızın döküm ağzını kalıbınıza temas ettirerek (sıfıra sıfır) ve çok yavaş bir şekilde döküm gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Dekoratif Jel mum yapımı esnasında en sık yaşanan sorunlardan bir tanesi de kalıp içerisine yerleştirilen objelerin plastik objelerden seçiliyor olmasıdır , jel parafin çok yüksek ısıda döküm kıvamına geldiğinden plastik objeleri rahatlıkla eritmektedir , bu sebeple mümkün mertebe plastik obje kullanmayınız (plastik akvaryum bitkileri gibi)

JEL-500gr
8692127993512
869971362551
chat Yorumlar (0)
Bu ürünü alan müşteriler, şunları da aldı: